Glazen luchtsluis Energiehuis Dordrecht

Glas is een geweldig product, je kan er ontzettend veel mee.  Dat zie je ook bij dit project, waarbij er een luchtsluis van glas werd geplaatst in het Energiehuis in Dordrecht.  Geen alledaags project en erg leuk om te doen.  Vooral omdat het resultaat er zo mooi uitziet. 

Het Energiehuis in Dordrecht deed, zoals de naam doet vermoeden, in het verleden dienst als electriciteitscentrale en werd in 1905 in gebruik genomen.  Dat is inmiddels niet meer het geval en het gebouw heeft inmiddels een nieuwe bestemming gekregen als huisvesting voor verschillende bedrijven zoals kunstellingen en restaurants (bron : http://www.energiehuis.nl/Geschiedenis) . 

Het is mooi om te zien hoe oude gebouwen i.p.v. gesloopt te worden, een compleet nieuwe bestemming krijgen en hoe moderne bouwtechnieken heel mooi in harmonie samengaan met een oud gebouw.

De glazen luchtsluis vormt een mooie verbinding tussen twee ruimtes waarbij door het gebruik van glas het ruimtelijke effect van de ruimte behouden blijft en de oude muren optimaal tot hun recht komen.  De luchtsluis is geplaatst om te voorkomen dat het geluid van het theater waarmee de luchtsluis in verbinding staat niet doordringt in het trappenhuis.

Bent u geïntresseerd in een vergelijkbare constructie of bent u gewoon benieuwd naar wat er verder allemaal mogelijk is met glas?  Vraag dan vrijblijvend meer informatie of een offerte aan.  En bent u toevallig in de buurt van Dordrecht?  Ga dan eens even kijken want het is bijzonder gebouw om te zien.

U vind het Energiehuis hier:
Noordendijk 148,
3311 RR Dordrecht
Oude situatie